Følg os på facebook

facebook logo

Din Kurv

Din kurv er tom

Valuta

Egenskaber og brugsanvisninger for alle rustfjernende produkter

 1. Fjerner gravrust fuldstændigt
 2. Ikke ætsende
 3. Sikker for huden
 4. Ingen dampe eller stærke lugte
 5. Ikke brændbar
 6. Ingen VOC (Flygtige Organiske Forbindelser)
 7. Ugiftig
 8. Biologisk nedbrydeligt
 9. Vand opløselig
 10. Kræver ikke sikkerhedsudstyr
 11. Skader ikke metal uden rust
 12. Skader ikke andre metaller (kobber, aluminium, messing m.m.)
 13. Skader ikke plast, PVC, Viton og de fleste typer maling
 14. Dyp blot emnet, skyl, og genbrug produktet flere gange

evaporust 1l new

 

Evapo-Rust©

Start med at affedte og rengøre emnet for evt. fastsiddende snavs og evt. jord. Hæld væsken i en passende beholder således at det der skal afrustes, bliver helt dækket af væsken. Ved let rusten overflade kan behandlingen vare helt ned til 30 min. Ved kraftigere rust bør emnet efterlades natten over (der dannes ingen dampe).
Når behandlingen er afsluttet, så renses emnerne i lunkent vand og evt. skrubbes med en skurre svamp eller stiv børste hvis de er blevet lidt mørkere. Derefter tørres de, og de er klare til grund maling eller anden overfladebehandling.
Evapo-Rust© kan også bruges i ultralyd renser og evt. samtidigt varmes op til 50° for at gøre processen hurtigere. Når væsken bliver varmet op, må der forventes en fordampning af vandet og det er bare at toppe op med vand fra hanen.
Som en midlertidig beskyttelse mod rust for et par uger, kan man dyppe emnet kortvarigt tilbage i produktet og derefter lade det tørre. Produktet kan derefter skylles af igen med vand når det bliver nødvendigt.
Når man er færdig med at bruge produktet, hældes det blot tilbage i bøtten og det er klart til at blive brugt en gang til. Når Evapo-Rust© væsken er blevet sort og er ophørt med at virke "betragtet som mættet", kan det blot hældes i afløbet eller afleveres på genbrugsstationen (de betragter produktet som hushldningaffald). Evapo-Rust© har ubegrænset levetid når det ikke bliver brugt, og opbevares i en lukket beholder.

evaporust gel 1193242316Evapo-Rust© GEL

 1. Kan påsmøres med pensel
 2. Kan påsmøres på lodrette flader

For bedste resultater bør produktet ikke anvendes i direkte sollys og gerne i temperaturer i mellem 15º og 25º grader. Frigør overfladerne for løs rust, snavs, olie & fedt. Smør et tykt lag Evapo-Rust© GEL på det rustne område og dæk det indsmurte område med tynd plastik film for at forhindre at vandet damper for hurtigt af. Lad produktet sidde i 1 til 2 timer eller til rusten ser ud til at være fjernet. Man kan evt. også omrøre produktet lidt og derefter dække det til igen, især hvis det kun er plætvis rust der skal fjærnes. Gentag evt. behandlingen om nødvendigt.
Produktet skylles derefter af med vand og evt. indtørrede steder kan tages af med vand og en stiv børste.

 

rust block aerosolEvapo-Rust© Rust-Block (også aerosol)

 1. Beskytter mod nydannelse af rust i op imod 1 år ved opbevaring indendørs.
 2. Indeholder ingen olie
 3. Kun til inddørs brug (bliver opløst af regn)

Virker på alle metaller som indeholder jern og sprøjtes på emner som man ønsker at beskytte mod rust, efter de er blevet behandlet med Evapo-Rust© rustfjerner.
Produktet sprøjtes på emnet i et tyndt lag som man lader tørre ind, og der bliver derfor efterladt en tynd beskyttende hinde. Når emnet så skal tages i brug eller males, så skylles produktet blot af med varmt vand fra hanen for at få produktet af igen.

 

 

termo cure 136743610Evapo-Rust© Thermocure

 1. Nemt at bruge
 2. Kan genbruges flere gange
 3. Til brug på motorer med vandkøling
 4. Biologisk nedbrydligt
 5. Ikke ætsende
 6. Ikke brændbart
 7. Ugiftigt
 8. Egnet til ATVs, biler, diesel motorer, traktorer og entrepenør maskiner

Rust i motorer virker som et isolerende lag i motoren, hvilket medvirker at kølevandet får det sværere at optage og transportere varmen væk, hvilket kan skade motoren. Evapo-rust Thermocure er specielt udviklet til at løse dette problem og kommer derfor i koncentreret form.

Tap så meget af kølervæsken af som muligt og skyl gerne igennem med haveslangen. Fyld derefter produktet i køleren og efterfyld resten med vand. 1 liter Thermocure rækker til ca. 7,5 liter vand. Lad produktet virke i mindst 24 timer og helst længere. Eksempelvis kan bilen benyttes normalt i nogle dage. Kør på arbejde i en uge, alt efter behovet og mængden af rust, og når behandlingen er overstået, så tømmer man kølesystemet igen. Kølesystemet skylles grundigt efter, indtil der kun rinder rent vand ud. Luk kølesystemet igen og påfyld almindelig kølervæske i igen.
Er produktet ikke helt sort og "mættet" kan det benyttes til at behandle endnu en motor eller andre rustne emner.
Bortskafning skal ske på genbrugsstationen da der kan være rester af glykol i den aftappede væske.

 

Login